• #2 multiculinair ondernemen in Amsterdam

  Het gaat goed met Amsterdam. De rode loper wordt uitgelegd voor (financiële) instellingen uit London. Geld voor de ontwikkeling van vastgoed kan niet op. De Zuidas breidt zich uit.

   

  Maar gaat het wel goed voor alle ondernemers? Kleine winkels sluiten door stijgende huren. De grote fastfoodketens, Nutella-, kaas- en dönershops bepalen steeds meer het beeld van de Amsterdamse binnenstad.

  Hoe houden we in al dit geweld betaalbare lokaties voor diversiteit aan voedsel in de stad? Is er nog wel plaats diversiteit aan horeca in de stad? Hoeveel pizza en döner kan een stad hebben? Hoe kunnen de Turkse bakker en de Syrische groenteboer overleven? Moeten we € 3,75 voor een cappuccino gewoon maar accepteren? Welke rol kan de overheid hierin spelen? En wat zouden banken kunnen doen? Wat kunnen 'kleine' ondernemers er zelf aan doen? En waarin kunnen 'kleine' ondernemers groot zijn?

   

  Sarriel sprak over kansen en uitdagingen met Ola Lanko, Ryan Tjin, Nadine de Waard-Wagner, Mooncake, Edwin den Hertog, Pepijn de Visscher en Reinier van Dantzig.

   

  UITZENDING GEMIST?

   

  Zet de volgende edities alvast in je agenda:

  Zaterdag 9 november: Kookboekenweek-editie over het multiculinaire (kook)boek