• AMSTERDAM EET DOOR

  Uw Gids in de Multiculinaire Samenleving

  broken image

  Waarom Amsterdam Eet Door?

  'Een podium voor de multiculinaire samenleving'

  Sinds het ontstaan van Amsterdam zijn er ruim 180 nationaliteiten neergestreken in de stad. Allemaal namen ze hun culinaire tradities en voorkeuren mee. Deze leveren vrolijke, inspirerende en leerzame verhalen op die het waard zijn verteld en gehoord te worden. In de talkshow 'Amsterdam Eet Door' geeft host Sarriel Taus de multiculinaire samenleving een podium.

  Sarriel Taus

  'Na de show hoop ik dat je hoopvol en vrolijk naar huis gaat'

  Sarriel Taus is een (sociaal) gedreven ondernemer. Zijn ondernemende DNA dank hij aan zijn Indiase en Surinaamse (voor)ouders die huis en haard verlieten om aan de andere kant van de wereld een beter leven op te bouwen.

   

  Zijn bekendste startup is de opleiding voor werkloze jongeren, restaurant Fifteen, dat hij in 2004 met de bekende televisiechef Jamie Oliver startte. Door foodhal de World of Food in Amsterdam Zuidoost raakte hij enthousiast over de combinatie van vastgoedontwikkeling en sociaal ondernemen. Een mooi voorbeeld hoe vastgoed ook kan renderen voor de mensen die wonen en werken in kanswijken.
   

  Eten is zijn favoriete bezigheid. Hij was mede-oprichter van de Zuidermrkt. Amsterdam Eet Door is een uit de hand gelopen hobby.

  broken image

  Verkiezing MultiCulinair Kookboek van het Jaar

  'de recepten van opa's en oma's mogen niet verloren gaan'

  Er verschijnen jaarlijks ongeveer duizend kookboeken in Nederland. Ondanks het feit dat er mensen uit ruim 180 landen in ons land wonen, komen er heel weinig door Nederlanders gemaakte boeken uit over niet-Europese keukens. Dat is jammer. Er is geen land ter wereld met zo’n een diversiteit aan keukens per vierkante kilometer als Nederland. Het multiculinair kookboek verdient om meerdere redenen aandacht. Niets verbindt meer dan voedsel. In deze tijd van toenemende polarisatie is elkaar ontmoeten met een bord eten belangrijk. Door het vastleggen van recepten kan multiculinair erfgoed worden doorgegeven en behouden blijven. Bovendien levert het creatief combineren van keukens duizenden nieuwe recepten op.

  Met deze verkiezing hoopt initiatiefnemer Sarriel Taus kookboekenmakers en -uitgevers te inspireren meer aandacht te besteden aan Nederlands kooktalent van niet-Europese keukens.

 •  

   

   

  SUMAK VAN ANAS ATASSI

  WINNAAR MULTICULINAIR KOOKBOEK 2019

  broken image